Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 May 2020

Rastimo skupaj 2019: mladi skozi mladinski dialog oblikovali predloge

Mladinski svet Slovenije in Urad RS za mladino sta v letu 2019 že peto leto zapored izvedla projekt Rastimo skupaj, ki je namenjen razvoju lokalnih mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni ravni.

Projekt je bil osredotočen na informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja. V sodelovanju z izbranimi občinami in mladinskimi organizacijami ter organizacijami za mlade so v letu 2019 izvedli štiri regijske dogodke ter številna individualna posvetovanja in sestanke s predstavniki občin in z mladimi. S temi aktivnostmi so krepili izvajanje mladinskega dialoga na lokalni ravni ter izmenjevali znanje in izkušnje s področja informiranja in participacije.

V publikaciji so zbrani predlogi, ki so nastali na regijskih dogodkih v Jugovzhodni Sloveniji, Posavski regiji, Gorenjski regiji ter Goriški regiji. Zbrani so tudi zaključki, ki so nastali na regijskih dogodkih ter na individualnih sestankih in delavnicah.

Predloge mladih si lahko preberete tukaj.

Projekt se nadaljuje tudi v letošnem letu. Nadaljevali bodo z regijskimi dogodki v regijah, kjer jih v letu 2019 še niso izvedli. Program in vsebino regijskega dogodka bodo prilagodili potrebam in željam soorganizatorjev regijskih dogodkov, torej občinam in mladinskim organizacijam. Soorganizatorjem bodo omogočili aktivnejšo vlogo pri oblikovanju in izvedbi regijskih dogodkov, zato bodo regijske dogodke organizirali na pobudo posameznih mladinskih organizacij ali občin ter vsebino dogodka prilagodili njihovim predlogom.

Vir in foto: Mladinski svet Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78162

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino