Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Dec. 2019

Razpis za štipendije športnikom iz socialno šibkih okolij za leto 2020

Fundacija Miroslava Cerarja Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez objavlja Javni razpis za dodelitev finančne podpore – štipendij športnikom iz socialno šibkih okolij za leto 2020 z namenom podpore športnikom in športnicam iz socialno šibkih okolij.

Skupni obseg razpisanih sredstev razpisa za leto 2020 je 60.000,00 EUR. Fundacija za športnike bo podelila štipendije v dveh kategorijah:

  • mladi športniki iz socialno šibkih okolij starosti od 14 do 18 let in
  • mladi športniki iz socialno šibkih okolij starosti od 18 do 23 let.

Štipendije bodo podeljene za obdobje 6 mesecev. V kolikor bodo športniki po 6. mesecih izpolnjevali pogoje za nadaljnjo pomoč, se le ta podaljša za dodatnih 6 mesecev. Skupni čas trajanja pomoči Fundacije za športnike po tem razpisu je maksimalno 12 mesecev.

Športniki, ki ustrezajo zapisanim pogojem in merilom skladnim s Pravilnikom Fundacije za športnike, lahko vlogo za dodelitev podpore oddajo na priloženem obrazcu skupaj s potrebnimi dokazili. Sklepe o dodelitvi štipendij bo izdala Uprava Fundacije za športnike predvidoma v roku 30 dni od zaključka razpisa.

Vlogo za dodelitev štipendije pošljete v pisni obliki s priporočeno pošiljko na naslov: Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, Šmartinska cesta 140, 1000 Ljubljana, S pripisom: Razpis Fundacije za športnike

Rok za oddajo vloge je torek, 24. december 2019.

Za vsa morebitna dodatna vprašanja se obrnite na strokovno službo OKS - ZŠZ (Aleš Šolar, ales.solar@olympic.si).

Vir: Planinska zveza Slovenije
Foto: Olimpijski komite Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11730

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino