Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Oct. 2020

Razpis za štipendije "Za ženske v znanosti 2021"

Svet potrebuje znanost. Znanost potrebuje ženske.

L'ORÉAL Adria in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO letos že 15. leto zapored razpisujeta nacionalni program "Za ženske v znanosti" 2021, v okviru katerega bosta trem mladim raziskovalkam podelila štipendijo v enkratnem znesku 5.000 evrov.

Program "Za ženske v znanosti" deluje na mednarodni ravni že od leta 1998, od leta 2006 pa tudi v Sloveniji, kjer je štipendijo prejelo že 40 slovenskih štipendistk. Na nacionalni in mednarodni ravni nagrajuje mlade perspektivne raziskovalke za njihov doprinos k znanstvenim spoznanjem ter jih hkrati dodatno motivira in podpira pri njihovi znanstveni karieri.

Prijava

Na razpis se lahko vse do vključno 3. novembra 2020 prijavijo mlade raziskovalke v zadnjem letu doktorskega študija naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine. Lahko se prijavijo študentke, ki svoje raziskovanje opravljajo na slovenski raziskovalni instituciji in niso starejše od 35 let.

Za vprašanja pri izpolnjevanju prijavnice bo letos prijaviteljicam prvič na voljo tudi informativni pogovor po spletu. Ta bo potekal 22. oktobra 2020 ob 13. uri, povezava na dogodek bo dostopna na Facebook strani L'Oréal - UNESCO »Za ženske v znanosti«.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Foto: pexels

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

61919

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino