Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Dec. 2019

Razstava Obrazi Parade ponosa prostovoljke ESE Marte Torres

V petek, 13. 12. 2019, je pod mentorstvom Jasne Klančišar v Pritličju v Ljubljani potekala prva samostojna razstava Marte Torres, dolgoročne prostovoljke Evropske solidarnostne enote (ESE) pri Društvu Parada ponosa. Prostovoljci pri Paradi ponosa so spodbujeni k temu, da tekom svojega prostovoljstva razvijejo osebni projekt, ki je odraz vseh veščin, ki so jih razvile_i s pomočjo mentorstva gostujoče organizacije. 

Martin osebni projekt, razstava "Obrazi Parade ponosa" (Faces of Pride), prikazuje najboljša dela fotografske ekipe Društva Parada ponosa, med katerimi so tudi Martina dela. Fotografska ekipa (Jani Klemenčič, Martina Truta, Marta Torres, Maša Gojić, Nika Vidnjević, Urša Čuk in Veronika Černe) je skrbela za to, da v objektiv ujame vse navdihujoče trenutke letošnje Parade ponosa, ki je potekala 22. 6. 2019. Izbor prikazuje, kako so fotografi_nje v objektiv ujele_i dan, vzdušje in pomen parade, ter predstavlja slog in vizijo vsake_ga izmed njih. Namen razstave je doseči širšo javnost in pokazati, kakšen pomen ima paradni dan za celotno LGBTIQ+ skupnost.   

Ena od glavnih zadolžitev, ki jo je Marta imela kot ESE prostovoljka, je bilo fotografiranje in snemanje dogodkov Društva Parada ponosa. S tem, ko ji je bila dana ta možnost, je dobila edinstveno priložnost za profesionalno razvijanje svojih veščin fotografiranja. Svoje kompetence na tem področju je nadgrajevala tudi s pomočjo fotografskih delavnic, ki jih je organiziralo Društvo Parada ponosa.  

Ko je razmišljala o tem, na kaj bi se lahko njen osebni projekt nanašal, se ji je zdelo, da je kuriranje fotografske razstave najbolj logičen naslednji korak, s tem pa tudi nadgradnja njenega dosedanjega dela in pridobljenega znanja. Kuriranje lastne fotografske razstave je bila od nekdaj tudi njena velika želja, vendar do sedaj ni nikoli dobila priložnosti, da bi se ji uresničila. Skozi izkušnjo ESE prostovoljstva je tako dobila edinstveno priložnost in podporo, da izvede projekt, ki ji ogromno pomeni in ki bi ga drugače težko uresničila, za kar je vsem sodelujočim neizmerno hvaležna. Z izvedbo tega zelo zahtevnega projekta je pridobila tudi znanja in izkušnje (logistična, organizacijska, komunikacijska znanja, veščine skupinskega dela, reševanja problemov ipd.), ki bodo ogromno pripomogle k njenemu osebnemu in profesionalnemu razvoju. Z vsem pridobljenim znanjem in veščinami komaj čaka na to, da bo dobila možnost kuriranja še kakšne razstave. 

Posebna zahvala za pomoč pri izvedbi razstave gre Pritličju in Lezbično - feministični univerzi.

Vir in foto: Društvo Parada ponosa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92080

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino