Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Jun. 2021

rEUral Europe

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je v sklopu projekta rEUral Europe, ki ga izvaja Mreža MaMa, izvedel solidarnostni dogodek v Lambrechtovem domu, v Slovenskih Konjicah. Namen projekta je spodbujanje in promocija Evropskega parlamenta v ruralnih okoljih ter predstavitev kako odločitve, ki jih Evropski parlament sprejme, vplivajo na življenje državljanov_k.

V sklopu projekta so izvedli_e prostovoljsko akcijo Žinkana in z zabavnimi aktivnostmi popestrili_e dopoldan stanovalcem_kam Lambrechtovega doma starejših. Z njimi so se družili_e, igrali_e aquapong in šah, izvedli_e delavnico za urjenje spomina in izdelovali_e hranilnike za ptice. Največji hit je bila sadna kupa, ki so jo prostovoljke pripravile za vsakogar, ki se je želel posladkati na to prijetno sobotno dopoldne. K uspešni izvedbi akcije je pripomoglo 10 lokalnih prostovoljk_cev MCDD, LEO Kluba Slovenske Konjice ter Društva upokojencev Slovenske Konjice.

»Akcije, kot je Žinkana, napolnijo človeka z dobrimi vibracijami. Stanovalci in stanovalke Lambrechtovega doma so, tako kot smo mi njim, tudi nam čudovito popestrile sobotno popoldne. Iskrena hvala vsem vključenim,« je zapisala Karmen Kukovič, vodja mladinskega centra v MCDD.

Vir: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

12464

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino