Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Apr. 2021

Rezultati analize Prakse v praksi Sindikata Mladi plus

Na Sindikatu Mladi plus se zavzemajo za kvalitetno bivanje, izobraževanje in življenje dijakov, študentov, prekarnih delavk in delavcev ter vseh mladih v Republiki Sloveniji. Izvajajo različne aktivnosti, med drugim so na nacionalno agencijo evropskih programov za mlade - Movit v program Erasmus+ prijavili projekt Posvetovanja z mladimi o kakovostnih praksah v Sloveniji, katerega del je tudi izvedba analize o praktičnem usposabljanju mladih.

Pridobili so skoraj 500 popolnih anket ter tako dobili zelo dober vpogled v stanje na področju praktičnega usposabljanja oziroma praktičnega izobraževanja, ki bo osnova za nadaljnje izvajanje projekta. 

Na podlagi izpolnjenih anket in rezultatov bodo, če bo to mogoče, pripravili sklop posvetovanj z mladimi. Glavni cilj posvetovanj bo oblikovanje skupnih predlogov izboljšav na področju praktičnega usposabljanja v Republiki Sloveniji.

Rezultate celotne analize ter povzetke in ostale informacije lahko najdete tukaj

Vir: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

55017

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino