Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Jul. 2021

Rezultati raziskave o zbiranju in recikliranju odpadne embalaže

V Centru eksperimentov Maribor so v mesecu juniju izvedli raziskavo, ker jih je zanimalo kakšno je vedenje splošne populacije o zbiranju odpadne embalaže, ki zavzema pomemben delež med komunalnimi odpadki in je tudi pomemben vir sekundarnih surovin.

Odziv na anketo jih je pozitivno presenetil, saj se je ankete udeležilo tudi veliko mladih, ki se jih problematika recikliranja in okolja še posebej tiče. Anketiranci so dobro podučeni o zbiranju odpadne embalaže, saj so pokazali dobro poznavanje, kaj sodi v rumeno vrečo ali rumen zabojnik. Čisto vsi anketiranci se strinjajo, da je smiselno recikliranje plastične embalaže.

Za podrobnejšo analizo kliknite na povezavo.

Vir: Center eksperimentov Maribor

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

63993

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino