Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Mar. 2021

S psihologinjami iz Konjic razbijali mite o duševnem zdravju

Klub študentov Dravinjske doline (KŠDD) je začel online cikel psiholoških delavnic in interaktivnih predavanj. Snovalke, mlade (bodoče) psihologinje iz Konjic, so ga poimenovale Psihonavt, saj menijo, da je znotraj psihologije veliko pomembnih tematik, o katerih je treba spregovoriti z mladimi in se skupaj z njimi kot astronavti oz. psihonavti podati na raziskovanje vesolja psihologije.

Tema prvega predavanja je bila »Miti in resnice o duševnem zdravju«. Na njem sta psihologinji Zala Brečko in Urška Drofenik govorili o pogostih zmotnih prepričanjih glede duševnega zdravja. Preko informiranja in ozaveščanja sta prispevali k večji pismenosti o duševnem zdravju, kot tudi k zmanjšanju stigme in normalizaciji duševnih težav.

Organizatorji pravijo, da bo na njihovi spletni strani kmalu brezplačno na ogled tudi posnetek predavanja. Pobudnica Psihonavta, podpredsednica KŠDD Klara Pavlič, je z izvedbo prvega od treh dogodkov zadovoljna, si pa želi na naslednjih dveh v marcu in aprilu več udeležencev, saj pripravljajo kakovostna izobraževanja, za katera bi bilo škoda, da ne dosežejo širšega kroga mladih v lokalni skupnosti.

Vir: Klub študentov Dravinjske doline 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

27865

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino