Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 May 2020

Samooskrbno ekološko kmetovanje v Mladinskem centru Prlekije

V začetku marca se je nekaj zaposlenih Mladinskega centra Prlekije udeležilo usposabljanja za vključene v ukrep Ekološko kmetovanje iz programa Razvoja podeželja RS za obdobje 2014 – 2020 za leto 2019, kjer so se seznanili tudi s formalnimi pogoji eko kmetovanja. Tako v Mladinskem centru Prlekije skrbijo tudi za dodatno izobraževanje iz področja eko kmetovanja.

V času karantene zaradi korona virusa v Mladinskem centru Prlekije še naprej dajejo velik poudarek aktivnostim mladih na njihovi ekološki kmetiji. Starejši in izkušenejši jih praktično učijo, kako se vzgoji in sadi lastne sadike zelenjave in zelišč. V njihovem ekološkem kmetijstvu se dopolnjujeta rastlinska pridelava in reja živali. S pomočjo eko kmetovanja skrbijo za ravnovesje vseh vključenih elementov, ki so tla – rastline – živali - človek.

S svojimi sadikami so poskrbeli, da bo njihov vrt brez kemijskih primesi in tudi pridelava zelenjave veliko cenejša. Svojih pridelkov ne bodo prodajali, vendar se kljub vsemu držijo načel in skušajo dosegati cilje ekološkega kmetijstva. Tudi svojim živalim so nudili ustrezno rejo in krmljenje ob minimalni obremenitvi okolja. S tem, čeprav majhnim prispevkom, skrbijo za okolje in njegovo ohranjanje, pa tudi za biološko raznovrstnost in ekonomično porabo energije.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81402

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino