Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Dec. 2020

Sejem prostega časa – nov spletni portal ponudnikov prostočasnih dejavnosti

Center interesnih dejavnosti Ptuj je vzpostavil nov spletni portal, ki na enem mestu pregledno predstavlja ponudnike prostočasnih aktivnosti na Ptuju in v okolici.

V Centru interesnih dejavnosti Ptuj so se v času, ko druženja v živo na prostočasnih aktivnostih niso mogoča, s pogledom, usmerjenim v prihodnost, lotili projekta, ki so ga že nekaj časa imeli v načrtu, pa ob preobilici siceršnjega dela še ni prišel na vrsto. V zadnjih tednih je tako nastajal spletni portal Sejem prostega časa.

Ime mu je posodil CID-ov vsakoletni septembrski dogodek, na katerem se predstavljajo organizacije, ki na Ptuju in v okolici ponujajo aktivnosti za kakovostno preživljanje prostega časa. Te se bodo zdaj lahko na enem mestu predstavljale tudi na spletu, s čimer so Ptujčani dobili priložnost, da kadarkoli, na enem mestu, spoznajo prostočasne aktivnosti, ki potekajo na Ptuju in v okolici.

Čeprav druženja v živo trenutno žal niso mogoča, v CID-u verjamejo, da bo spletni portal lahko zelo uporabno orodje, ko se protikoronski ukrepi sprostijo in bodo druženja in novega znanja željni posamezniki iskali ideje, kako kreativno zapolniti svoj prosti čas.

Na spletnem portalu je trenutno predstavljenih več kot 50 organizacij iz Ptuja in okolice, ki ponujajo najrazličnejše aktivnosti za otroke, odrasle in posebne ciljne skupine – od kulturnih in ustvarjalnih aktivnosti do športa in rekreacije, glasbe in plesa, pa usvajanja novega znanja in še marsičesa drugega.

Na portal bodo z veseljem uvrstili tudi dodatne ponudnike, ki bi se želeli predstaviti, predstavitev na portalu pa bo zanje povsem brezplačna.

Upravitelj portala Sejem prostega časa je javni zavod Mestne občine Ptuj Center interesnih dejavnosti Ptuj.

Vir: CID Ptuj

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

24738

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino