Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Oct. 2020

Seminar namenjen sodelovanju mladih pri odločanju o umetni inteligenci

Odprt je razpis za prihajajoči seminar o umetni inteligenci, z naslovom: Kako lahko sodelujejo mladi? Seminar bo potekal od 24. do 27. novembra 2020 preko spletne platforme. Svet Evrope želi skozi dogodek vzpostaviti povezavo med umetno inteligenco in demokratičnim državljanstvom.

Na seminarju bo z razpravo možno z raziskovanjem vprašanj, izzivov in vlog preoblikovati sklepe o umetni inteligenci in mladih, da se zagotovi sodelovanje mladih v procesih odločanja o umetni inteligenci na vseh ravneh.

Seminar bo namenjen, kot odprt prostor za učenje in izmenjavo znanja med udeleženci, kjer se bo določilo konkretne predloge za prihodnje ukrepe. V zvezi s tem, se bo utrdilo tudi dosedanje delo Sveta Evrope na področju umetne inteligence in mladine ter predlagalo posebna vprašanja, ukrepe in vire, ki jih je treba vključiti v mladinsko politiko, raziskave, izobraževanje in usposabljanje sektorja.

Rok prijave za udeležbo na seminar je 15 oktober 2020.

Več informacij in prjavnico najdeš tukaj.

Vir in foto: Svet Evrope

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

39387

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino