Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Dec. 2018

Serialka opitih slovenskih stripov

Koliko alkohola je popil slovenski strip in pri tem uspel ostati popolnoma trezen? To lahko izveš v seriji stripov tistih slovenskih avtorjev, ki so v svojih zgodbah pisali in risali zgodbe, ki jih spremljajo tudi droge in jih v okviru programa Izberi sam objavlja Združenje DrogArt. Tokrat je izšel že 8. del Serialke opitih slovenskih stripov, v katerem je v ospredju Marko Kociper in njegovo delo.

Strip je del kulture in ogledalo nekega časa in načina življenja. In toliko, kot je avtorjev stripa, toliko je možnih načinov pripovedovanja zgodbe. Slovenski stripovski junaki so raznovrstni, zemljepisna lega ne pogojuje določenega tipa junaka. Lahko pa rečemo, da so med bralci slovenskih stripov zelo priljubljeni komični junaki: Zvitorepec, Trdonja in Lakotnik (Muster), Kavboj Pipec in Rdeča pesa (Kos), Jaka Sulc (Maver), Diareja (Lavrič), Butalci (Kastelic) in številni drugi.

Avtorji si seveda najraje izmislijo takšne junake, v katere obstoj želijo verjeti sami. Zato junaka/junakinjo, ki ga/jo posvojimo bralci, praviloma pestijo številne pomanjkljivosti in luknje v karakterju. Skratka, podobni so nam. In v primeru težav, nekateri izmed njih posežejo po alkoholu ali drogah, v želji, da bi težave utopili, odgnali in pozabili na njih.

"Strip je orožje. Vzemi ga v roke!" (Lucija Golčer). Več tukaj.

Vir: DrogArt

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

15877

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino