Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Mar. 2021

ŠILA - Šolska impro liga je dopolnila 24 let

V nedeljo 21. 3. je ŠILA - Šolska impro liga praznovala 24. rojstni dan. 

ŠILA - Šolska impro liga je nagrajen mladinski gledališki program, ki nepretrgoma deluje že od leta 1997, ko sta ga ustanovili Mojca Dimec in Alenka Ogrin. Od takrat naprej skrbi za kulturno razgibavanje dijakov, ki se v običajni sezoni vsak petek srečujejo na odrskih deskah po vsej Sloveniji. Letos so zaradi situacije improviziranje prenesli na splet, še vedno pa v programu sodeluje okoli 200 mladih improvizatorjev in improvizatork, ki se redno srečujejo na spletu in urijo svoje uprizoritvene veščine. 

V svojem 24. letu se je ŠILA naučila uporabljati splet, s tem pa omogočila srečevanje na vajah in dodatnih delavnicah mladim s cele Slovenije pa tudi povezovanje slovenskih mladih improvizatorjev in mentorjev z oddaljenimi mladimi improvizatorji iz Kanade. Ob upihu rojstnodnevnih svečk pa so si vseeno zaželeli čimprejšnji varen povratek na gledališke odre!

Vse najboljše ŠILA in z njo vsi, ki ste in ki še vedno ustvarjate največji program improvizacijskega gledališča pri nas!

Več o ŠILI lahko najdete na Facebooku ali na spletni strani

Vir: Društvo IMPRO

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14751

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino