Aktivno državljanstvo / Mladinsko delo

Simulacijska igra za mladinske delavce in mlade

14. 6. 2019 avtor: Celjski mladinski center

V okviru projekta Blend-IN so v Celjskem mladinskem centru, v sodelovanju s projektnimi partnerji, uspešno razvili simulacijsko igro.

Igra je brezplačna priložnost za mladinske delavce in mlade, da pridobijo nova znanja in izboljšajo kompetence na področju medkulturnega komuniciranja in managementa. Je orodje digitalizacije mladinskega dela, mladinski delavci in mladi se v igri prebijajo skozi različne scenarije s področja multikulturnosti, raznolikosti, strpnosti in podobno. Na koncu igre so seznanjeni z različnimi odgovori ter smernicami za nadaljnje delovanje.

Za mladinske delavce je pomembno, da ostanejo širokih pogledov in so prilagodljivi za nove trende, kot je trend digitalizacije mladinskega dela.

»Vse hitreje spominjajoča se družba in potrebe mladih ter mladinskih delavcev spodbujajo k razvoju in spremembam«, pravijo delavci Mladinskega centra Celje.

Že pred časom so namreč zaznali potrebo po več aktivnostih za spoznavanje in raziskovanje mladinskega dela in digitalizaciji le tega.

Razvoj simulacijske igre je potekal od leta 2017, z letošnjim letom pa je pripravljena za uporabo.