Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Jan. 2020

Skavti ponesli Luč miru po vsej Sloveniji

Skavti adventni čas že vrsto let bogatijo s sporočilom Luči miru iz BetlehemaSvetovni sprejem Luči miru je bil v soboto, 14. decembra, na  Dunaju.  Letos so odpravo Luči miru sestavljali člani Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, med katerimi so bili tudi uradni nosilci letošnjega plamena ter člani Združenja bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov, Slovenske zamejske skavtske organizacije in Zveze tabornikov Slovenije.

Po sprejemu na Dunaju so člani več kot 100-članske odprave odpotovali proti Sloveniji, kjer so jih v nedeljo, 15. decembra, čakali območni sprejemi plamena Luči miru v Novi Gorici, Žireh, Moravčah, Cerknici, Grosupljem, Novem mestu, Ljubljani (Dravlje), Mariboru in  Mozirju. Med 16. in 19. decembrom so ponesli plamen Luči miru tudi predstavnikom države in drugim pomembnejšim ustanovam, med drugim predsedniku države, državnega zbora, premierju, varuhu človekovih pravic, na policijo, vojsko, ministrstva ter veleposlaništva.

Skavti želijo, da bi v predbožičnem času plamen Luči miru iz Betlehema zasvetil v čim več domovih. Plamen predstavlja mnogo več kot le svetlobo in toploto, saj s seboj prinaša pomembno sporočilo o našem poslanstvu širjenja svetlobe in ljubezni. Letošnje geslo akcije je Ne boj se goreti.

Akcija ima tudi dobrodelni namen. V letošnjem letu bodo s pomočjo zbranih sredstev akcije Luč miru iz Betlehema podprli tri projekte na treh ravneh skavtskega delovanja v Sloveniji, v Evropi in v svetu. Dobrodelna sredstva bodo podelili društvu Žarek (program Naj mladih ne vzgaja ulica), podprli pa bodo tudi misijonarje v Albaniji. Tretji del zbranih sredstev bodo namenili misijonarkam, sestram salezijankam, v Braziliji. Če želiš biti dobrodelen_a, lahko skavte podpreš z donacijo preko SMS sporočila s ključno besedo LUC1 ali LUC5 na 1919.

Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

45042

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino