Organizacije za mlade

Skavti s praznovanjem Dneva spomina sklenili dobrodelno akcijo Luč miru iz Betlehema 2020

24. 2. 2021 avtor: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

22. februar je za skavte z vsega sveta prav poseben dan, saj tedaj v sklopu različnih aktivnosti praznujejo Dan spomina, rojstvo ustanovitelja skavtskega gibanja, Roberta Badena Powella. Dan spomina od leta 1926 nosi dobrodelno noto.

Slovenski Skavti so v ta namen v ponedeljek, 22. februarja 2021, sklenili dobrodelno akcijo Luč miru iz Betlehema 2020. Na novinarski konferenci ob 9.30 so v parku na sedežu Združenja slovenskih katoliških skavtinj inštitutu Lunina vila podelili 10.000 € zbranih sredstev.

Za inštitut Lunina vila so se odločili, ker je njihovo delo povezano s področjem duševnega zdravja, na katerem Skavti delujejo že od leta 2014. V preteklem letu je bilo duševno zdravje otrok in mladih tudi ena od osrednjih vzgojnih vsebin organizacije.  

Drugi del sredstev v višini 2000 € so ob 15.30 preko Zooma podelili libanonskim skavtinjam. S prispevkom jim želijo slovenski Skavti pomagati pri krepitvi skavtske vzgoje v organizaciji in jih podpreti pri njihovi pomoči prebivalcem Bejruta, ki so lani utrpeli hudo travmo ob eksploziji, po kateri so se mnogi znašli v finančni in duševni stiski. 

Skavti so novinarsko konferenco zaključili z besedami: »Tretji skavtski zakon pravi, da skavt pomaga bližnjemu in naredi vsak dan vsaj eno dobro delo. Ponosni in hvaležni smo, ker nam je uspelo s pomočjo dobrih ljudi danes narediti zares veliko dobro delo. Kljub temu, da je decembrski plamen Luči miru iz Betlehema že marsikje ugasnil, naj naša srca greje njegovo poslanstvo. Naj tudi v prihodnje gori, greje in prižiga bližino.«

Vir: Slovenski Skavti