Vključenost

Snovanje donatorskega projekta

10. 6. 2022 avtor: Uredništvo

Zavod Krog vabi, da se pridružite dvodnevnemu usposabljanju, v okviru katerega boste spoznali nekaj teorije s področja donatorskih projektov ter praktično zasnovali akcijo zbiranja higienskih pripomočkov, hrane za dojenčke in zdravil za Libanon! Usposabljanje bo potekalo 14. in 15. junija med 9.00 in 12.00 uro v Skupnosti za mlade Gerbičeva (Gerbičeva 55), z nami bosta Veronika Vodlan iz CNVOS-ja in Bojan Beškovnik s Fakultete za pomorstvo in promet.

Usposabljanje bo potekalo v okviru projekta Zavoda Krog “Participacija mladih za svet, kot ga hočejo mladi”, ki ga financira Erasmus + (program Evropske unije). Ideja za akcijo zbiranja nujno potrebnega materiala za Libanon je nastala na nedavni mladinski izmenjavi v turškem Izmirju, kjer so se slovenski udeleženci srečali z libanonskimi mladimi in spoznali v kako težkih razmerah živijo prebivalci Libanona – soočajo se namreč s pomanjkanjem najosnovnejših vsakodnevnih življenjskih pripomočkov, kot so ženski vložki, mleko v prahu za dojenčke, starejši pa trpijo zaradi pomanjkanja zdravil, od najosnovnejših, kot je na primer paracetomol, do zdravil za kronične bolezni, kot je sladkorna bolezen.

Po izvedenem usposabljanju bo izvedena tudi dejanska donatorska akcija, o kateri vas bodo pravočasno obvestili in vam sporočili, kako lahko podprete akcijo in prebivalce Libanona.

Vabljeni k sodelovanju!

Vir: Zavod Krog