Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Oct. 2018

Socialno vključevanje mladih

Predstavniki Mladinskega centra Dravinjske doline so se med 2. in 8. oktobrom 2018 udeležili šestdnevnega mednarodnega usposabljanja Socialno vključevanje v mladinskih centrih, ki je potekalo v organizaciji Mladinske mreže MaMa. Tema usposabljanja je bila vključevanje mladih iz različnih ranljivih ciljnih skupin v mladinske centre. Mladinski delavci so imeli priložnost spoznati teorijo socialnega vključevanja in različne priznane metode s področja dela z mladimi z manj priložnostmi. Matic Munc, priznani psiholog iz društva Brez limita, je predstavil metodo sociodrame, Barbara Polajnar pa je udeležence popeljala v zakulisje gledališča zatiranih.

Številne organizacije po Sloveniji že izvajajo dobre prakse na področju socialnega vključevanja, ki jih imajo lahko mladinski delavci za zgled pri ustvarjanju novih uspešnih zgodb. Mladim z manj priložnostmi lahko tako ponudijo priložnost za krepitev kompetenc v neformalnih oblikah mladinskega dela.

Pri grajenju vključujoče družbe moramo sodelovati vsi, zato je pomembno, da ste pri tem aktivni tudi mladi.

Več

Vir: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

74990

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino