Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Sep. 2019

Sovražni govor na Portugalskem

Dve predstavnici Mladinskega centra Dravinjske doline, Karmen Kukovič in Katja Zgoznik sta se udeležili seminarja na temo preprečevanja sovražnega govora, potekal v Bragi na Portugalskem.

Mladi iz enajstih držav so se preizkusili v izvajanju aktivnosti na teme povezane s sovražnim govorom – predsodki, stereotipi, integracija, asimilacija, zagovorništvo in medkulturnost. Imeli so tudi možnost spoznati delovanje Amnesty International na Portugalskem, obiskali so portugalsko nacionalno agencijo in se seznanili z mehanizmi integracije različnih kultur v mestu Aarhus na Danskem. Seminar je potekal v sklopu programa Erasmus+. 

Mladi so ob koncu seminarja na Portugalskem prejeli certifikat Youthpass.

Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

10379

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino