Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Jul. 2020

Spletna platforma "Ljubljana mesto učenja"

V okviru mednarodnega projekta "Povezana mesta učenja" so na Zavodu TiPovej oblikovali mestno spletno platformo "Ljubljana mesto učenja". Gre za platformo, ki na enem mestu  združuje raznolike (neformalne) učne priložnosti za mlade in jim omogoča, da na enostaven način odkrivajo učne priložnosti v Ljubljani in jih tudi koristijo. Svoje učne dosežke pa obeležijo z digitalnimi učnimi značkami.

Platforma Ljubljana mesto učenja mladim omogoča, da:

  • brskajo po zemljevidu Ljubljane kjer so mapirani posamezni ponudniki izobraževanj in njihove učne priložnosti;
  • sledijo že oblikovanim učnim seznamom predvajanj ali pa oblikujejo svoje;
  • za svoje dosežke pa so nagrajen/a z digitalnimi učnimi značkami.

Z namenom, da bodo aktivnosti na platformi mladim čim bolj aktualne in zanimive so izvedli krajšo raziskavo o njihovih interesih. K sodelovanje v raziskavi so povabili 155 mladih, ki živijo in/ali se izobražujejo v Ljubljani. Analiza je pokazala, da so mladim najbolj zanimiva in aktualna naslednja tematska področja: osebni razvoj, komunikacijske veščine, ustvarjalnost in praktično ustvarjanje, športne aktivnosti in aktiven življenjski slog, karierne vsebine, psihosocialne vsebine in svetovanje, glasbeno ustvarjanje, socialne veščine, umetnost in kulturne dejavnosti ter učenje učenja.

Celotno analizo si lahko preberete tukaj.

Platformi se mladi pridružijo tako, da obiščejo spletno stran s klikom tukaj, kjer lahko brskajo po zemljevidu učnih priložnosti al pa po ključnih besedah osebnih interesov, tem ali aktivnosti.

Še več informacij pa najdete na Facebook-u Ljubljana mesto učenja, tukaj.

Vir: TiPovej
Foto: Freepik

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

67988

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino