Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Oct. 2020

Spletni Festival znanosti 2020

Festival znanosti pod okriljem Centra eksperimentov Maribor poteka že drugo leto zapored, tokrat zaradi aktualnih razmer v virtualni obliki. Festival so otvorili 15. Oktobra in bo za vse obiskovalce odprt do konca meseca oktobra.

Obiskovalci na Festivalu znanosti lahko spoznajo raziskovalno delo, napredne tehnologije, ki  oblikujejo naš vsak dan, nove poklicne možnosti na področju naravoslovja, kjer se vključujejo inženirski poklici in kaj nudijo nekatere srednje šole ter fakultete. Številni filmi in bogat slikovni material na vseh strojnicah obiskovalcem prikažejo najbolj atraktivne dosežke in ponudijo dodatne informacije. Veliko mladih obiskovalcev lahko vidi nove možnosti in dobi dodatno inspiracijo za svoje nadaljnje šolanje v naravoslovni smeri.

Festival znanosti 2020 je bil sprva predviden kot enodnevni dogodek, a so se zaradi velikega zanimanja odločili, da prvotno enodnevni Festival znanosti podaljšajo do konca meseca oktobra. Tako imate do konca meseca oktobra še čas, da obiščete virtualne stojnice in si ogledate zanimive vsebine, ki so jih pripravila podjetja, fakultete, srednje in osnovne šole ter društva.

Več na informacij lahko preberete na njihovi spletni strani in na socialnem omrežju facebook.

Vir: Center eksperimentov Maribor 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

74257

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino