Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Jun. 2020

Spletni vprašalnik o življenju otrok v času epidemije

Inštitutu RS za socialno varstvo (Inštitut) izvaja študijo z naslovom Življenje otrok v času epidemije novega koronavirusa. Naročnik študije je Ministrstvo za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti, podpira jo tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje. 

Podatkov o tem, kako so otroci doživljali epidemijo in ukrepe za njeno zajezitev, ni veliko; še posebej ne takih, ki bi prišli neposredno od otrok. Prav takšni podatki pa so najbolj dragoceni. Na Inštitutu so mnenja, da bodo "le tako lahko resnično stopili v otroški svet, spoznali strahove otrok in njihov pogled na epidemijo ter posledično predlagali oblikovalcem javnih politik otrokom bolj prijazne ukrepe na različnih področjih." 

Del študije je tudi spletni vprašalnik o življenju otrok v času epidemije novega koronavirusa, ki vključuje teme:

  • blaginja otrok med epidemijo na naslednjih področjih (duševno zdravje, izobraževanje, revščina, uporaba IKT tehnologije, prosti čas, družinski in vrstniški odnosi, življenjski slog itd.),
  • informiranost otrok o epidemiji,
  • odnos otrok do ukrepov države. 

Vprašalnik je anonimen, namenjen je učencem in učenkam od 4. razreda osnovnih šol do 4. letnika srednjih šol. 

Vabljeni k reševanju ankete tukaj: https://irssv.1ka.si/covid

Vir: Inštitut RS za socialno varstvo
Foto: unsplash

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66884

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino