Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Apr. 2021

Spletno mladinsko: V bran naravi in prihodnosti

Slovensko mladinsko gledališče predstavlja nov pogovor v seriji Dežela pridiha, tokrat z naslovom: V bran naravi in prihodnosti. Erik Valenčič je tokrat gostil Marjano Hönigsfeld Adamič. 

Marjana Hönigsfeld Adamič je biologinja, ekologinja, raziskovalka in ustanoviteljica zasebnega nepridobitnega zavoda Lutra, Inštituta za ohranjanje naravne dediščine. Že vrsto let je ena naših najbolj dejavnih in najvidnejših naravovarstvenic. Njeno delo se osredotoča predvsem na ozaveščanje o bogastvu in ranljivosti sladkovodnih ekosistemov. Kot predstavnica Lutre sodeluje tudi v kampanji Za Savo, ki v boju proti škodljivim posegom v našo največjo reko, zlasti proti gradnji novih hidroelektrarn, združuje devet neodvisnih naravovarstvenih organizacij. Marjana Hönigsfeld Adamič bo lahko iz prve roke povedala, s kakšnimi pritiski in grožnjami se soočajo naši naravovarstveniki, pa tudi kako so ti napadi organizirani in koordinirani, vse od tako imenovanega ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka do lokalnih oblasti.

Pogovor si lahko pogledate tukaj. 

Vir: Slovensko mladinsko gledališče

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

32919

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino