Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Dec. 2020

Spletno predavanje z naslovom Premislimo (strukturirani) Mladinski dialog

Mladinski svet Slovenije vabi na spletno predavanje z naslovom Premislimo (strukturirani) Mladinski dialog, ki bo potekalo v torek, 15 decembra, ob 17. uri preko spletne aplikacije Zoom. V predavanju bo dr. Tomaž Pušnik predstavil rezultate raziskovanja Strukturiranega dialoga, ki je danes prevladujoče predstavljen kot najpomembnejši mehanizem politične participacije mladih v Evropski uniji. 

V prvem delu bodo predstavljeni zgodovinski konteksti vpeljevanja dialogov z mladimi v EU, ki so pomembno vplivali na njihovo izvajanje kot ga poznamo danes.

Drugi del bo namenjen osvetlitvi izvajanja Strukturiranega dialoga v Sloveniji in na ravni Evropske unije, ki je plod opazovanja z udeležbo in intervjujev z izvajalci ter udeleženci dogodkov v sedmem ciklu Strukturiranega dialoga na lokalni, nacionalni in EU ravni.

Tretji del pa bo namenjen diskusiji in skupnemu premisleku o vlogi in pomenu Mladinskega dialoga danes.

Več informacij o dogodku najdete tukaj. 

Vir: Mladinski svet Slovenije 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

93115

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino