Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Mar. 2021

Srečanje generalnih direktorjev EU za mladino v luči izvajanja evropske agende za mladinsko delo

Slovenska delegacija, ki jo je vodila direktorica Urada za mladino, mag. Dolores Kores se je 15. in 16. marca udeležila srečanja generalnih direktorjev za mladino v organizaciji portugalskih kolegov.

Na dvodnevnem srečanju je sodelovalo več kot 70 udeležencev, predstavnikov držav članic, Evropske komisije, Sveta Evrope in drugih deležnikov na področju mladine. Udeleženci izmenjali mnenja o mladinskih politikah temelječih na pravicah.

Direktorji Nacionalnih agencij Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota (ESE) iz Nemčije, Portugalske in Slovenije so predstavili izzive in priložnosti implementacije Erasmus+ in ESE.

Matjaž Gruden, direktor demokratične participacije na Svetu Evrope in Sophia Eriksson Waterschoot direktorica za mladino, izobraževanje in Erasmus+ Evropske komisije sta predstavila načrte Sveta Evrope in Evropske komisije za implementacijo evropske agende za mladinsko delo.

Predstavljeni so bili rezultati prve faze 8. cikla mladinskega dialoga.

Mag. Dolores Kores je predstavila proritete Slovenskega predsedovanja na področju mladine in izpostavila ključne aktivnosti, ki bodo potekale v času predsedovanja. “Glavna tema v času predsedovanja Svetu Evropske unije se bo osredotočila na državljanske prostore za mlade. Kot smo slišali tudi med Evropsko mladinsko konferenco, je treba obravnavati državljanske prostore za mlade in govoriti o vključevanju mladih v državljanske prostore.”

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

89274

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino