Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Apr. 2021

SREČANJE MLADIH MEDVOŠČANOV

V sredo, 31. 3. 2021, je Javni zavod Sotočje Medvode v mladinskem centru Klub Jedro organiziral srečanje mladih medvoščanov, z upoštevanjem vseh ukrepov NIJZ v zvezi s preprečevanjem širjenja COVID 19.

Srečanje je tako zaradi epidemije potekalo v zaprtem krogu, udeležili pa so se ga vsi glavni deležniki lokalnega mladinskega delovanja in sicer: 2 predstavnika mladinskega centra oziroma JZ Sotočje, predsednica strokovnega sveta za mladino JZ Sotočje, predstavnik Društva tabornikov RDR Medvode, predstavnica medvoške podružnice oziroma stega Skavtov, predstavnica novonastajajočega drušva, v katerem želijo zagnati doživljajsko igrišče v Medvodah, kjer bi mladi delovali kot animatorji ter 2 predstavnika neformalne skupine mladih, ki pišeta magistrsko nalogo s področja lokalne mladine.

Na srečanju so se udeleženci dogovorili za organizacijo in izvedbo skupnega dogodka, ki bo potekal v jeseni, če bodo razmere dopuščale, z rdečo nitjo predstavitve in promocije mladinskih dejavnosti v občini Medvode.

Pogovor je tekel tudi o problematiki in izzivih sodobnega informiranja lokalne mladine in pomanjkanja participacije mladih v Medvodah, saj opažajo določeno mero apatičnosti pri mladih, zlasti od pojava epidemije dalje. Udeleženci so se dogovorili za redno sestajanje in si izmenjali informacije o možnostih sodelovanja med društvi in z Javnim zavodom Sotočje ter si izmenjali predloge za izboljšavo oziroma nadgradnjo mladinskih vsebin, ki se izvajajo v mladinskem centru. 

Vir: Javni zavod Sotočje Medvode

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

54876

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino