Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Dec. 2019

Stičišče Središče - podpora za nevladne organizacije

V novembru je pričelo z delovanjem Stičišče Središče - stičišče nevladnih organizacij Osrednjeslovenske regije. Projekt bo naslednja štiri leta vodil Zavod Nefiks v sodelovanju z Društvom za medgeneracijsko povezovanje Sinica. Vizija Stičišča je postati ključni akter na področju podpore nevladnim organizacijam v Osrednjeslovenski regiji, ki zmore hitro odgovarjati na primarne potrebe nevladnih organizacij, učinkovito moderirati zagovorniške pobude in je sokreator čezsektorskega povezovanja, ki ga poznajo vse dejavne nevladne in druge organizacije Osrednjeslovenske regije.

Glavne aktivnosti Stičišča Središče so:

  • Informiranje (spletna stran, FB stran, mesečni obvestilnik Stičiščnik, mailing liste nevladnih organizacij,.. )
  • Središče znanja (najmanj 40 usposabljanj na področjih, kjer bodo organizacije izrazile potrebo).
  • NVO s potencialom: najmanj desetim nevladnim organizacijam bodo ponudili individualna usposabljanja in pomoč na teme strateškega razvoja, promocije, vpeljevanja tržnih aktivnosti in podobno.
  • Servis središče: osnovna pravna pomoč, projektno svetovanje, pomoč pri administraciji, organizaciji dogodkov, obstoju na spletu.
  • Središče NVO prijaznosti: nevladnim organizacijam prijazne storitve, prostor ponudbe nevladnih organizacij.
  • Središče modrosti: dostop do vzorcev dokumentov, primeri projektnih prijav, relavantne publikacije in gradiva, povezave do krovnih mrež ter drugih stičišč.
  • Središče odprtega prostora: pomoč pri zagovorništvu, medsektorskem povezovanju.
  • Središče vozlišče: organiziranje posvetov in skupnih akcij nevladnih organizacij.
  • Središče tržišče: pomoč nevladnim organizacijam pri vzpostavitvi trajnostnih storitev.

Nevladne organizacije pozivajo, da se obrnejo na Stičišče Središče, kadar potrebujete nasvet, pomoč, željo po rasti, usposabljanju, prijavljanju ali vzpostavljanju projektov ali željo po povezovanju.

Vir in foto: Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

55796

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino