Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 21 Nov. 2019

Študijski obisk Mreže Mlada ulica na Nizozemskem

tukaj.Na podlagi prepoznanih aktualnih potreb mladinskih uličnih delavcev Mreže Mlada ulica, preko evalvacije delovanja mreže v letu 2018, so v Mreži zasnovali študijski obisk na Nizozemsko. Namen slednjega je bil nadgradnja praks mladinskega uličnega dela organizacij Mreže Mlada ulica ter krepitev kompetenc mladinskih delavcev Mreže Mlada ulica za izvajanje mladinskega uličnega dela.

V študijskem obisku, ki je potekal sredi oktobra, je sodelovalo petnajst slovenskih mladinskih uličnih delavcev in preko deset nizozemskih mladinskih oziroma uličnih delavcev. Udeleženci so se razdelili na tri skupine in obiskali več nizozemskih mest (Amsterdam, Haarlem, Arnhem, Druten, Neede, Tiel, Urk, Lelystad, Almere in Hoorn) in praks mladinskega in uličnega dela.

Program študijskega obiska je pripravila organizacija BV Jong, ki združuje strokovne mladinske delavce in ostale strokovnjake, ki delajo z otroki. Študijski obisk so izvedli v okviru Erasmus+ ukrepa mobilnosti mladinskih delavcev. Vse tri skupine so nato sodelovale pri zapisu, ki ga lahko preberete tukaj.

Vir in foto: Zavod BOB

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31544

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino