Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Jun. 2022

Summer break po Ptujsko! - Zmagovalec natečaja Avanture brez cenzure

V počitniškem času se mladi odločajo predvsem za oddih ob vodi, zato so pri Turistični zvezi Slovenije za mlade od 16 do 29 leta kot pripravo na počitnice objavili razpis Avanture brez cenzure, v okviru katerega so iskali najboljše prakse iz turizma ob/na vodi za mlade.

Na njihov naslov je priromalo 13 predlogov/idej, iz katerih je komisija izbrala tri najbolj obetavne projekte. Pri tem je upoštevala lokalnost, avtentičnost, edinstvenost in okoljsko trajnost:

 • Šolski center Ptuj, Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo - Summer break po Ptujsko!
 • Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor – Vodni biseri Pohorja
 • Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana – Koliščarski bari na vodi za mlade na Igu
 • Najbolj izvirnega - Summer break po Ptujsko! so avtorice predstavile na 26. srečanju obvodnih krajev Slovenije, 4. junija v Velenju.

  Dekleta iz Ptuja so pod vodstvom mentorice Sonje Mlinarič zasnovale dve ponudbi, ki vključujeta reko Dravo, Ptujsko jezero in Terme Ptuj, se pravi vse kar v smislu vodnega bogastva ponuja mesto Ptuj. Tako imenovana "Ftrgancija" je namenjena mladim, ki so željni zabave, "Sproščanje" pa so namenili mladim po napornih šolskih obveznostih.

  Prvonagrajenke so prejele nagrado, ki jo je podarilo Turistično društvo Zbilje in sicer vožnjo s čolnom po Zbiljskem jezeru, električna kolesa za vožnjo po občini Medvode in sladico ob Zbiljskem jezeru. Drugo uvrščena ekipa je prejela obisk Pustolovskega parka Bukovniško jezero, tretje uvrščeni pa obisk soteske Vintgar.

   Vir: Turistična zveza Slovenije

  Trenutno ni komentarjev...

  Komentirajte

  34482

  Omejitev znakov 740

  O portalu mlad.si             

  Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
  Kontakt:
  Urad RS za mladino
  Masarykova 16, 1000 Ljubljana
  T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
  Urad RS za mladino