Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Dec. 2018

Ta veseli dan kulture

Danes, 3. decembra, mlade v svojo družbo ponovno vabijo muzealci, gledališčniki, glasbeniki in številni drugi kulturni delavci, ki na Ta veseli dan kulture pripravljajo številne razstave, vodenja, delavnice, predstave, koncerte in druge dogodke, ki bodo na današnji dan za vse obiskovalce brezplačni.

Ta veseli dan kulture spodbuja ministrstvo za kulturo že 19 let, in sicer od Prešernovega leta 2000 naprej. Ob letošnji obletnici rojstva našega največjega pesnika Franceta Prešerna bo še posebej slovesno, saj obeležujemo evropsko leto kulturne dediščine. Vsi dogodki so zbrani na spletni strani evropskega leta in ti omogočajo razvrstitev dogodkov glede tvoje interese.

Pestro dogajanje bo ob današnjem dnevu tudi v Narodni galeriji, kjer bo s pričetkom ob 16. uri, potekala zaključna slovesnost Evropskega leta kulturne dediščine. V kulturnem programu bodo sodelovali dijaki Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana ter ambasadorji Evropskega leta kulturne dediščine. Kulturnemu programu bodo ob 17. uri sledile delavnice ambasadorjev leta za otroke, mlade in družine, organizirano pa bo tudi javno vodstvo po stalni razstavi Zoran Mušič (1909–2005).

Te zanima zgodovina, sodobna umetnost, glasba, znanost, literatura ali dogodki za otroke? Preveri, kaj se danes dogaja v tvoji bližini in doživi kulturo.

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

19662

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino