Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Sep. 2019

Tabor in trening pripovedovalstva za LGBTIQ+ mlade

V društvu Parada ponosa so prvič organizirali štiridnevni trening pripovedovalstva za LGBTIQ+ mlade. Potekal je konec avgusta v Rakovem Škocjanu.

Najprej sam kot udeleženec treninga pripovedovalstva, sedaj pa kot trener, je Lan delil svoje misli o poteku treninga: "S skupino trenerk_jev smo se zadnje mesece same_i udeležile_i podobnega treninga in se nato ambiciozno lotile_i samega organiziranja našega tabora. Moram priznati, da sem bil med pripravami presenetljivo miren, saj sem vedel, da bom na taboru med prijatelji in zdelo se mi je, da nič ne more iti narobe."

Lan je med drugim povedal, da je pripovedništvo tako odprta tema, da si lahko vsaka oseba izbere zgodbo iz svojega življenja, ki jo želi deliti, pri tem pa je pozorna na svoje meje in se po njih ravna. 

Več o njegovi izkušnji, mislih glede pomena takih dogodkov, zakaj so pomembne meje in poslušanje sebe, si preberite v njegovem besedilu.

Vir in foto: društvo Parada ponosa 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

74756

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino