Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Feb. 2021

Taborniki in katoliški skavti so bili na svetovni ravni nominirani za Nobelovo nagrado za mir

Taborniki in katoliški skavti so bili na svetovni ravni nominirani za Nobelovo nagrado za mir v letu 2021. 

Skupaj z organizacijo WAGGGS je taborniško oziroma skavtsko gibanje za nagrado nominirala Solveig Schytz, norveška političarka in bivša načelnica norveških skavtov.

V svoji utemeljitvi je zapisala, da je vodilo skavtskega gibanja dati mladim vse, kar potrebujejo, da se bodo uspešno soočali z izzivi prihodnosti in gradili močno družbo.

Nominacija svetovnega skavtskega gibanja za Nobelovo nagrado za mir, ki jo podeljujejo že 120 let, je priznanje za prispevek skavtov in tabornikov k razvoju več milijonov mladih v zadnjem stoletju in h grajenju trajne kulture miru v skupnostih po svetu. 

Vir: Zveza tabornikov Slovenije 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

44437

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino