Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Oct. 2018

Te zanima delo v EU?

Razmišljaš o zaposlitvi v tujini? Za delo v državah članicah EU, Evropskem gospodarskem prostoru in Švici se lahko z vprašanji obrneš na več kot 850 EURES-ovih svetovalce.

Kaj je EURES?

Eures je mreža sodelovanja, namenjena lajšanju prostega pretoka delavcev med 28 državami EU ter Švico, Islandijo, Lihtenštajnom in Norveško.

Delo v tujini terja tehtne odločitve, zato potrebujete mladi iskalci zaposlitve informacije o mnogih praktičnih, pravnih in administrativnih vprašanjih. Portal za zaposlitveno mobilnost EURES vsebuje informacijska orodja za pomoč in podporo pri odločanju glede selitve v drugo državo.  

V zbirki podatkov o pogojih življenja in dela boste našli podrobne podatke o številnih pomembnih vprašanjih, kot so nastanitev, šola, davki, življenjski stroški, zdravstvo, socialna zakonodaja, primerljivost izobrazbe itd. 

Še eno koristno koristno informacijsko orodje je rubrika z informacijami o trgu delovne sile, ki vsebuje informacije o trenutnih trendih na evropskem trgu delovne sile in je razdeljen po državah, regijah in gospodarskih sektorjih.

Razišči svoje možnosti za zaposlitev v tujini in stopi v stik z EURES-ovimi svetovalci!

Več

Vir: EURES

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

23256

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino