Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Dec. 2019

Tea Jarc na čelu mladih evropskih sindikalistk in sindikalistov

V ponedeljek, 16. decembra, je v Bruslju potekala skupščina Odbora za mlade Evropske konfederacije sindikatov (ETUC Youth/CES Jeunes). Gre za mednarodno organizacijo, ki združuje mlade sindikalistke in sindikaliste iz vse Evrope in zagovarja interese mladih delavk in delavcev ter mladih na splošno.

Iz Sindikata Mladi plus, sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev sporočajo, da je Tea Jarc, predsednica Sindikata Mladi plus, ki jo je nominirala Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), postala nova predsednica omenjene organizacije. Gre za prvo izvoljeno funkcionarko (ali funkcionarja) iz Slovenije, ki je bila kadarkoli nominirana ali izvoljena na predsedniško funkcijo v evropskih sindikalnih strukturah!

Ob izvolitvi je Tea povedala: "V Evropi še vedno obstaja velik problem brezposelnosti med mladimi. In če mladi že dobijo delo, gre velikokrat za prekarne, nestalne in nedostojne oblike dela. Treba je zagotoviti dostojno delo za vse, pa socialne pravice, implementacijo Evropskega stebra socialnih pravic (European Pillar of Social Rights) ter ukrepe, ki bodo po meri mladih ter delavk in delavcev. V vse omenjene procese je treba vključiti mlade. Zavzemala se bom za boljše vključevanje mladih v sindikate, predvsem prekarnih delavk in delavcev, ter za krepitev sindikalnega organiziranja v Evropi. Mladi moramo biti vključeni v delavsko gibanje in tudi sindikati morajo postati bolj vključujoči za mlade."

Več podrobnosti o izvolitvi ter o prioritetah izvoljenega odbora je mogoče najti tukaj.

Vir in foto: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

71245

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino