Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 May 2022

Teden Evrope 2022 v Celjskem mladinskem centru

V Celjskem mladinskem centru se bodo v tednu med 9. in 14. majem 2022 zvrstili številni brezplačni dogodki v sklopu Tedna Evrope.

Prvi dogodek, na katerem sodeluje EUROPE DIRECT Savinjska, bo 9. maja, na Dan Evrope, ko bo v organizaciji III. Osnovne šole že tradicionalno potekala prireditev Evropska vas, tokrat ponovno v živo. Različne osnovne šole bodo na stojnicah predstavljale evropske države, na stojnici EUROPE DIRECT Savinjska pa bo na voljo zabavna igra EU namigi in EU kolo sreče z nagradami ter promocijski letaki in brošure na temo Evropske unije. Pester program na Glavnem trgu se bo pričel s slovesno otvoritvijo ob 11. uri.

Že naslednji dan, 10. maja, bo ob 11. uri v razstavnih prostorih Celjskega mladinskega centra otvoritev razstave različnih svetovnih prevodov Ostržka. Potujoča knjižna razstava Ostržek, organizirana pod okriljem Evropske komisije, s seboj prinaša kar 40 jezikovnih različic Ostržka – in to ni laž!

V četrtek, 12. maja ob 19. uri, bo v Kavarni MCC potekal degustacijski večer »Evropska vina, piva in siri«. Gre za tradicionalen dogodek, a letos z novostjo – naboru evropskih vin in sirov se letos pridružujejo še piva, ki postajajo vse bolj priljubljena. Vsi, ki bi želeli preizkusiti izbrana evropska vina, piva in sire, vabljeni, da se na dogodek obvezno predhodno prijavite na elektronski naslov: info@mc-celje.si. Na voljo je zgolj 40 mest.

Petek 13. tokrat prav gotovo ne bo nesrečen, saj bo večer minil v znamenju smeha in zabave. V atriju Celjskega mladinskega centra se bo odvil dogodek Stand-up Europe z odličnim slovenskim komikom Gašperjem Bergantom, ki se bo lotil zanimivih tem, kot so drugačnost, evropski stereotipi in kulturna raznolikost. Vabljeni vsi, ki se želite nasmejati, dogodek se prične 13.5.2022 ob 19.30 uri.

Zadnji v sklopu dogodkov Tedna Evrope se bo odvil prav tako v atriju Celjskega mladinskega centra, v soboto, 14. maja, med 10. in 13. uro. Na tržnici »Od vil do vilic«, se bodo s svojimi izdelki in pridelki predstavili lokalni ponudniki iz Savinjske regije. Obiskovalci se bodo lahko sprehodili med stojnicami z različno ponudbo, poskusili in tudi kupili domače pridelke in izdelke.

Vsi dogodki v sklopu Tedna Evrope so brezplačni, ker pa je dogajanje res pestro, bo prav gotovo vsak lahko našel kaj zanimivega zase. Celjski mladinski center in EUROPE DIRECT Savinjska vas tako vljudno vabita, da se pridružite kateremu izmed dogodkov in skupaj z njimi obeležite Teden Evrope!

Vir: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

98002

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino