Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Oct. 2020

Teden Parade ponosa vabi v Maribor

Nov program aktivnosti bo služil kot alternativa odpovedani mariborski Paradi ponosa. 

Namesto druge Parade ponosa v Mariboru, ki zaradi trenutne epidemiološke situacije letos ne bo organizirana, prostovoljke/ci programa Maribor skozi rožnata očala mavrični protest tokrat obeležujejo s tako imenovanim Tednom Parade ponosa. Med 12. in 18. oktobrom organizirajo aktivnosti, ki bodo vsaj v določeni meri nadomestile skupno hojo po ulicah, z njimi pa bodo obenem zaznamovale/i tudi oktober kot mesec LGBTQIA+ zgodovine. 

Kot se za trenutno situacijo spodobi, se Teden Parade ponosa deloma seli na splet. Tako bo ves teden na socialnih omrežjih (@maribor_pride na Instagramu in Maribor skozi rožnata očala na Facebooku) na voljo pregled leta, kjer se bodo spomnile/i letošnjih uspehov in aktivnosti. Tekom tedna bosta predstavljeni dve publikaciji KVIR ABECEDA: za vidnost in sprejetost LGBTQIA+ mladih, umetniško-izobraževalna publikacija, s katero želijo povečati vidnost, razumevanje in sprejemanje skupnosti LGBTQ+ v Mariboru in drugod  in Vodnik za organizacijo parade ponosa (»Guide for Pride«), ki je nastal na podlagi izkušenj prostovoljk/cev, ki so sodelovale/i pri organizaciji Prve Parade ponosa v Mariboru.

PROGRAM TEDNA PARADE PONOSA V MARIBORU:

  • 12. 10. - Pregled leta 2020 skozi rožnata očala
  • 13. 10. - Okrogla miza: Vidnost LGBTQ+ skupnosti v Sloveniji
  • 14. 10. - KVIR ABECEDA: za vidnost in sprejetost LGBTQIA+ mladih
  • 15. 10. - Podporna skupina za mlade LGBTQIA+ osebe
  • 16. 10. - Vodnik za organizacijo parade ponosa
  • 17. 10. - Razstava: Zgodbe o ljubezni in ponosu
  • 17. 10. - »The Secret Teaparty«
  • 18. 10. - zaključne spletne aktivnosti

Več informacij o programu najdete tukaj.

Vsi dogodki bodo potekali v skladu z aktualnimi epidemiološkimi ukrepi, zato bo število mest omejeno. Morebitne spremembe in prilagoditve bodo objavljene sproti na FB kanalu MSRO.

Vir: Mladinski kulturni center Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

52701

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino