Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Apr. 2021

Teden Zemlje in tabornikov

Ob Dnevu Zemlje in Dnevu tabornikov, ki 22. 4 so se taborniki rodu Jezerski Zmaj letos odločili da praznovanje podaljšajo in obeležijo teden Zemlje in tabornikov - 19. 4. do 25. 4.

V ponedeljek 19. 4. so začeli s tedenskim izzivom ”kako prijazno do okolja živim”, nato pa sledile dnevne vsebinske objave, v katerih so podrobneje spoznavali nekatere ekološke problematike s katerimi se srečujemo in kako lahko sami pripomoremo k reševanju le-teh. V prispevkih so se dotaknili teme pravilnega ločevanja odpakov, varčevanja z vodo in elektriko, opravljanja nakupov z vrečko za ponovno uporabo in lokalne hrane. Na Dan tabornikov poteka spletni dogodek v skopu 70. let Zveze tabornikov Slovenije - 70 ognjev za 70 let, ki je namenjen vsem tabornikom v Sloveniji. Za konec tedna, pa bodo vso novo pridobljeno znanje preizkusili s kvizom.

Svoje člane so nagovarjali k sodelovanju pri izzivu ”kako prijazno do okolja živim”, v sklopu katerega 7 dni spremljajo svoje obnašanje in preverjajo kako zelene so njihove navade. Po koncu izziva bomo ugotovili katera starostna skupina živi najbolj okolu prijazno.

Več informacij o izzivu in prispevke najdete na njihovi spletni strani.

Ne pozabi: taborniki ustvarjamo boljši svet. Naj bo ta zelen!

Vir: Rod Jezerski Zmaj

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96611

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino