Okolje in trajnost

Teden Zemlje in tabornikov

22. 4. 2021 avtor: Uredništvo

Ob Dnevu Zemlje in Dnevu tabornikov, ki 22. 4 so se taborniki rodu Jezerski Zmaj letos odločili da praznovanje podaljšajo in obeležijo teden Zemlje in tabornikov – 19. 4. do 25. 4.

V ponedeljek 19. 4. so začeli s tedenskim izzivom ”kako prijazno do okolja živim”, nato pa sledile dnevne vsebinske objave, v katerih so podrobneje spoznavali nekatere ekološke problematike s katerimi se srečujemo in kako lahko sami pripomoremo k reševanju le-teh. V prispevkih so se dotaknili teme pravilnega ločevanja odpakov, varčevanja z vodo in elektriko, opravljanja nakupov z vrečko za ponovno uporabo in lokalne hrane. Na Dan tabornikov poteka spletni dogodek v skopu 70. let Zveze tabornikov Slovenije – 70 ognjev za 70 let, ki je namenjen vsem tabornikom v Sloveniji. Za konec tedna, pa bodo vso novo pridobljeno znanje preizkusili s kvizom.

Svoje člane so nagovarjali k sodelovanju pri izzivu ”kako prijazno do okolja živim”, v sklopu katerega 7 dni spremljajo svoje obnašanje in preverjajo kako zelene so njihove navade. Po koncu izziva bomo ugotovili katera starostna skupina živi najbolj okolu prijazno.

Več informacij o izzivu in prispevke najdete na njihovi spletni strani.

Ne pozabi: taborniki ustvarjamo boljši svet. Naj bo ta zelen!

Vir: Rod Jezerski Zmaj