Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Mar. 2021

Tradicionalna Škisova štorklja letos že 16. leto zapored!

Škisova štorklja je projekt, ki ga Zveza študentskih klubov Slovenije (v nadaljevanju Zveza ŠKIS) organizira za mlade študentske družine in najmlajše bodoče Škisovce. Letos bo tako potekala tradicionalna 16. Škisova štorklja! Potekala bo v obliki likovnega natečaja za najmlajše. Tema letošnjega natečaja pa je »Pomlad se prebuja«.

Letos bo projekt Škisova štorklja potekal v obliki likovnega natečaja, in sicer od 1. 3. do 22. 3. 2021. Tematika natečaja pa je »Pomlad se prebuja«. Otroci lahko izdelajo likovni izdelek iz naravnih materialov ali pa uporabijo različne likovne tehnike, njihova kreativnost naj bo brez meja. Svoj izdelek lahko s pomočjo staršev dopolnijo tudi z zgodbo, ki se skriva za končnim izdelkom.

Letos zaradi epidemije koronavirusa zaključnega dogodka, ki so ga bili vajeni v prejšnjih letih, žal ne bodo izvedli. Kljub temu pa vse študentske družinice toplo vabijo k ustvarjanju likovnih izdelkov, ki se jih na Zvezi ŠKIS že zelo veselijo. Ker prejetih izdelkov ne morejo ocenjevati, saj jih bodo ustvarili otroci različnih starosti, bodo nagrade ob zaključku podelili s pomočjo žreba, pri čemer bodo nagrajeni vsi prejeti izdelki. Nagrajenci pa bodo svoje pakete prejeli po pošti.

Poleg tega pa bodo v sam projekt vključeni tudi študentski klubi in študentske družine v njihovih lokalnih skupnostih. Zelo so ponosni na vse projekte, ki jih nekateri študentski klubi že organizirajo, zato želijo letos na Zvezi ŠKIS še dodatno spodbuditi čim več klubov, da v svojem lokalnem okolju organizirajo dogodke s podobno vsebino. Zato so za študentske klube pripravili razpis za pridobitev darilnih paketov za študentske družine. S projektom želijo podkrepiti osrednja idejna projekta, ki sta aktivno vključevanje mladih družin v skupnost in informiranje le-teh glede novosti in ugodnosti,  ki jim jih omogoča država ter ozaveščanje javnosti glede problematike študentskih družin.

Več informacij o projektu najdete na spletni strani Zveze ŠKIS.

Vir: Zveza ŠKIS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

32676

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino