Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Dec. 2020

Treningi socialnih veščin v Društvu Center za pomoč mladim

Pa smo le dočakali začetek obdobja poslavljanja od ne tako srečnega in veselega leta 2020. Ne glede na vse preizkušnje in nepredvidljivosti, ki smo jih bili deležni v tem času, so mnogi mladinski delavci iz različnih mladinskih organizacijah pokazali ogromno ustvarjalnosti in fleksibilnosti, da bi vseeno bili v čim večji meri na voljo mladim.

Tako so storili tudi pri Društvu Center za pomoč mladim. Oktobra so bili postavljeni pred izziv. Njihove dvodnevne Treninge socialnih veščin, ki jih že vrsto let izvajajo skupaj s skupino mladih, so prestavili na splet. Sprva se jim je to zdela kot misija nemogoče, saj socialnih veščin vendar ne moreš krepiti preko zaslona. No, pa se je izkazalo, da so sami tisti, ki se ustavljajo pri napredku in preizkušanju novih stvari. Po štirih izvedenih spletnih Treningih socialnih veščin lahko rečejo, da se tudi preko spleta da krepiti socialne veščine. 

To pa podkrepijo tudi povratne informacije mladostnikov, ki se takšnega treninga udeležijo:

  • »Spoznala sem veliko o naših skupnih odnosih in da bi lahko večkrat sodelovali.«
  • »Sedaj na stvari pogledam z več zornih kotov in premislim, preden kaj rečem.«
  • »Spoznala sem sebe in svoje življenje.«
  • »Bilo je zabavno in lažje se bom povezala z drugimi ljudmi.«
  • »Naučil sem se, kako se lahko še pogovarjam, da je boljše, če se skupaj zmenimo, da potrebujemo graditi na zaupanju, sporazumevanju.«
  • »Naučila sem se tudi malo bolj poslušati druga menja.«
  • »Bolj se zavedam, kako se lahko drugi počutijo.«
  • »Skupaj lahko bolje naredimo stvari.«

Zahvaljujejo se vsem mladim, ki jih je bilo do zdaj na spletnih Treningih socialnih veščin že preko 100, za potrpežljivost, motivacijo in dobro voljo, ki  napolni in spodbuja tudi mladinske delavce , da to počnejo še naprej in se trudijo, da so pri tem vedno boljši.

Vir: Društvo Center za pomoč mladim

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31465

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino