Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 May 2022

Turistični podmladki o vodi kot zdracilnem turističnem potencialu

Turistična zveza Slovenije vljudno vabi na zaključno tržnico vseslovenskega osnovnošolskega festivala Turizmu pomaga lastna glava, na kateri bodo mladi turistični navdušenci predstavili ideje, s katerimi bi obogatili slovensko turistično ponudbo. Letos so se osredotočili na vodo in njene zdravilne učinke ter izumili številne nove turistične produkte. Ogledate si jih lahko v četrtek, 26. maja 2022 med 10.00 in 13.00 uro na tržnici v Medvodah.

Turistični podmladki iz osnovnih šol po vsej Sloveniji so v letošnjem letu ustvarjali na temo Voda in zdravilni turizem. Nenazadnje je voda poleg gozda največje bogastvo Slovenije, poleg tega pa strokovnjaki s področja turizma ocenjujejo, da bodo turisti v prihodnje potovali predvsem na tiste destinacije, ki imajo na voljo neomejene količine pitne vode. V Sloveniji jo je na pretek, kar je neprecenljiv turistični potencial.

Mlade so spodbudili, da se osredotočijo na zdravilne učinke vode, s čimer so jih seznanili z »zdravilnim turizmom« kot povsem novim turističnim trendom, ki ga turistični strokovnjaki utemeljujejo z epidemijo kovida, ki ni prizadela samo gospodarstva in fizičnega zdravja ljudi, pač pa je negativno vplivala tudi na psihično in duševno zdravje posameznikov. 

Mladi bodo na tržnici v Medvodah predstavili ideje za nove dogodivščine ob/na vodi s poudarjeno zdravilno noto, kar so pred tem raziskovali tudi v turističnih nalogah. V Medvodah se bodo predstavili dobitniki zlatih priznanj, ki jih je strokovna komisija podelila na osmih predhodnih tržnicah, kar pomeni, da bodo na ogled najboljše ideje iz 28. slovenskih osnovnih šol.

TZS tokratno turistično tržnico pripravlja skupaj z Občino Medvode, Javnim zavodom Sotočje Medvode, Turistično zvezo Medvode in Mercatorjem.

 Vir: TZS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

84426

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino