Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Dec. 2020

Ukrepi v času novoletnih praznikov

Pred nami je še drugi del božično novoletnih praznikov, Vlada RS je zato včeraj sprejela še zadnje ukrepe glede začasne sprostitve omejitev za silvestrovo. Od 31. decembra od 12. ure do 1. januarja do 20. ure bo omogočeno gibanje po vsej državi, a prepoved gibanja v nočnem času bo še veljala.

Zaradi epidemije je prepovedana uporaba ognjemetov in pirotehnike, zaradi prepovedi zbiranja na javnih mestih.

Vlada se je tudi odločila, da so izpolnjeni vsi pogoji, da bi lahko prvi delovni dan prihodnjega tedna učitelji in vzgojitelji, ki delajo z otroki s posebnimi potrebami, opravili hitro testiranje, potem pa bi se naslednji dan lahko začel pouk.

Splošne epidemiološke razmere za zdaj ne omogočajo varnega zagona pouka prve triade. Vlada veliko upanja polaga v hitro množično testiranje vseh učiteljev in bo prihodnji teden nadaljevala razpravo o tem.

Nekaj dni po zagonu šol za učence s posebnimi potrebami bodo ocenili stanje, takrat bo pravi trenutek za razmislek, kdaj in pod kakimi pogoji bi se učenci prve triade lahko vrnili v šole.

Od sobote so med izjemami poleg knjižnic v statističnih regijah z ugodnejšo epidemiološko sliko, odprti tudi muzeji in galerije.

Je pa vlada na dopisni seji do torka, 12. januarja, podaljšala veljavnost odlokov o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode in o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev.

Vir: Ministrstvo za zdravje in Ministrstvo za notranje zadeve

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

53383

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino