Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Nov. 2019

Uporabni materiali za mladinske voditelje

V okviru programov zdravja, ki so jih v preteklih letih Skavti izvajali, je nastalo precej uporabnih materialov, ki so na voljo tudi za širšo javnost. 

V uporabo skavti ponujajo sveže priročnike, knjižice, zloženke, igre in nasvete, ki so jih skupaj s strokovnjaki razvijali in razvili vsem nam v uporabo in znanje. Znanje o zdravju, ki se nahaja v njih, je uporabno res povsod: doma, v šoli ali pa na skavtskih srečanjih, taborjenjih.

Povejte naprej svojim staršem, sošolcem in prijateljem, da obstaja skavtska knjižica z norimi zdravju prijaznimi recepti za kuhanje v naravi, na ognju. Povejte naprej kolegu, da se nahaja pomoč za uvedbo kakšne zdrave spremembe/dogodka v vašem kraju v eni knjižici "priročnik za promotorje zdravja". In še nekaj nasvetov: 

  • voditelji, razkažite naokrog vsebino dveh super zloženk na vaših sestankih za starše,
  • na tabor ne pozabite spakirati namizno igro ZdravKo skavt - ogrela vas bo in nasmejala ob dolgih večerih,
  • za pomoč pri načrtovanju kakšnih zdravih aktivnosti v vaši skupini pa pobrskajte še po http://skavti.si/zdravje.  
Vir: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
Foto: Arhiv ZSKSS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

95605

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino