Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Oct. 2020

Urad za mladino izdal e-knjigo Zaznamki

Na Uradu RS za mladino so v okviru kampanje Proti sovražnemu govoru (No Hate Speech) pripravili izid e-knjige z naslovom Zaznamki, ki jo je v originalu izdal Svet Evrope. Gre za drugo izdajo (po prvi Zmoremo!) o področju spopadanja z vsemi oblikami sovražnega govora v spletnem okolju med mladimi.

Priročnik je namenjen vsem mladinskim delavkam/-cem in izobraževalkam/-cemi, ki so tako ali drugače v stiku z mladimi. Priročnik je slednjim v pomoč pri spopadanju s težavami, ko so mladi izpostavljeni najrazličnejšim oblikam nestrpnosti, žalitev, pogosto ksenofobnih izjav, ko se internet zlorablja za spletno mučenje ter propagando ideologij, ki širijo sovraštva. Zato se priročnik zavzema za takšno svobodo izražanja na spletu, ki predstavlja tudi spletno okolje za mlade brez strahu.

Na Uradu za mladino smo se odločili za izdajo še enega priročnika o sovražnem govoru z namenom, da si bo kot dragoceno orodje utrl pot v šole, mladinske centre in organizacije in predvsem v spletna okolja. Vse deležnike zato vabim, da ga uporabijo kot pomoč in oporo pri delu z mladimi, ki so na tak ali drugačen način zastrahovani in se znajdejo v stiski. Hkrati s tem pa mlade učimo tudi strpnega medsebojnega komuniciranja in spoštovanja človekovih pravic ter dostojanstva vsakega posameznika,” je ob izidu e-knjige dejala v.d. direktorice Urada za mladino mag. Dolores Kores.

Oba priročnika najdeš na našem portalu:

Priročnik Zaznamki, 2020

Priročnik Zmoremo, 2019

Vir: Urad RS za mladino

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66694

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino