Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Sep. 2020

Uskovniški tedni letos ponovno na Uskovnici

Po več kot dveh letih in osmih uspešno izvedenih terminih so mladi ponovno dočakali vrnitev Uskovniških tednov tja, kjer se je vse začelo, na Uskovnico. 

Društvo Mladinski ceh je v letošnjem poletju pripravilo dodaten termin Uskovniških tednov, namenjen izključno starejši populaciji mladih, starim 23+ let. Odziv in število prijav je bilo odlično, prav tako vzdušje, ki ga v objemu dreves in gora ustvarja koča na Uskovnici. Čeprav še ne popolnoma obnovljena po manjšem požaru, je slednja v avgustu sprejela prve uskovničarje. V preprostem in odmaknjenem okolju, v objemu narave in daleč stran od moderne tehnologije in spleta so se mladi skupaj z mladinskimi delavci posvetili sami sebi in drug drugemu, zato so se spletla mnoga dobra prijateljstva.

Vid Žitko, udeleženec Uskovniških dni je takole povzel njegovo izkušnjo na Uskovnici: »Organizatorji so se zelo potrudili, predvsem pa je bil to prvi termin 23+, ki se je, vsaj za moje pojme, izkazal kot zelo dober in se bo lahko z leti le še nadgrajeval, čeprav že pri prvem vse pohvale organizatorjem. Vsem, ki to berejo in razmišljajo ali bi se prihodnje leto odpravili na Uskovnico, povem, da vam ne bo žal in se zelo splača. Na Viševnik bom šel pa še kdaj, zdaj ko vem, kako se pride do tja

Posebnost lokacije in hrepenenje po fizičnem stiku ter druženju je bilo moč zaslediti tudi pri udeležencih zadnjega Uskovniškega tedna. Intenzivno so doživljali lepoto medsebojnega druženja in pestrosti odnosov, predvsem pa so lahko v tišini, v zgledu drugega, v skupni pesmi in molitvi odkrivali lepoto in bližino Boga.

Več o doživetjih na Uskovnici lahko preberete tukaj.

 Vir: Društvo mladinski ceh

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

84480

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino