Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Dec. 2020

Uspešen projekt Jaz novinar

V času, ko edino druženje izven družinskega kroga poteka pred računalniškimi in telefonskimi ekrani, je čas za refleksijo poletja, polnega druženja in igrivosti – pa tudi znanja!

V mesecu avgustu so v Inkubatorju Moj korak naprej uspešno izvedli 3 tedne počitniškega varstva Jaz, novinar za otroke od 1. do 5. razreda. Otroci so spoznavali novinarski poklic in se srečali s profesionalno multimedijsko opremo. Obiskali so tudi radio Aktual, Veseljak in TV hišo VPK ter gostili terapevtske živali Ambasadorjev nasmeha. Program se na Socialni akademiji izvaja že več let, letos pa je izvajanje prevzela nova skupina mladih, ki jih povezuje veselje do dela z otroki in ustvarjanje novinarsko-multimedijskih vsebin.

Za otroke so poučne počitnice dragocen dogodek, kaj pa od tega odnesejo mladi, sta povedali vodja programa in animatorka.

Kaja, vodja programa: »Vodenje takšnega programa je velik izziv, a izkušnja, ki mi je dala ogromno novih znanj, ki mi bodo prišle prav pri nadaljnih projektih, iskanju zaposlitve in tudi nasploh v življenju. Veliko sem se naučila o komunikaciji s strankami (starši), pisanju promocije, vodenju skupine animatorjev, gradnji skupine otrok in ustvarjanje skupinske atmosfere, vodenju financ, pisanju razpisa in organizaciji na sploh.«

Kleo, animatorka: »Animatorstvo na počitniškem varstvu je dober začetek usposabljanja bodočega pedagoškega delavca. Sama kot študentka razrednega pouka, na pedagoški fakulteti v Ljubljani, sem spoznala veliko novih stvari o delu z otroki in improviziranju pri takem delu. Nikoli ni dolgočasno in vedno se najdejo trenutki, ki ti zagotovijo, da je tvoje delo vredno vsega truda.«

Vir: Inkubator Moja korak naprej

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

62013

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino