Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Dec. 2020

Uspešna delavnica "Od risbe do figure"

»Delavnica je bila zelo zanimiva, definitivno je bila dober uvod v svet 3D tiska. Včasih je bil tempo malo prehiter, vendar se je dalo slediti. Navodila so bila podana razumljivo. V bistvu sem presenečena, da je delavnica zastonj. Upam, da bo še kdaj organizirano kaj podobnega.«

                                                                                                  udeleženka Zala

V Mladinskem centru Vič si prizadevajo, da mladi razmišljajo o svoji prihodnosti, preden zaključijo svojo študijsko pot, ter da kompetence, ki jim bodo pomagale pridobiti službo, oblikujejo, razvijajo in nadgrajujejo tako v času študija kot tudi med iskanjem zaposlitve.

S tem namenom so, kot nadaljevanje dogodka »Dekleta ne izdelujejo le piškotov«, ki so ga za dekleta organizirali v sklopu dogodkov Meet and code, izvedli  4 tedensko delavnico 3D modeliranja in tiska z naslovom Od risbe do figure.

Udeleženci so tako dvodimenzionalne skice šahovskih figur pretvorili v dejanske, fizične figure. Tekom delavnice so se naučili osnovne uporabe programa Autodesk Fusion 360, kako se 3D modele pripravi na tisk ter ne nazadnje tudi, kako se tiska s 3D tiskalnikom.

Delavnica je bila za udeležence brezplačna, njihov edini vložek je bil čas, ki so ga morali vložiti. Vendar pa so v MC Vič zelo dobro seznanjeni z obveznostmi študentov in se dobro zavedajo, da so njihovi urniki natrpani. Tako so poskrbeli, da so udeleženci lahko sodelovali na delavnicah, tudi če se niso imeli časa udeležiti ZOOM delavnice, ker so se pripravljali na prihajajoče izpitno obdobje – prejeli so video navodila in posnetke ter tako nadoknadili zamujeno.

Zaradi manjšega števila udeleženih (povprečno 6 udeležencev na termin) se je lahko izvajalka delavnice posvetila vsakemu udeležencu – če so pri kakšnem udeležencu nastale težave, ali je imel vprašanja, so se jim posvetili vsi skupaj  in skupaj našli rešitev ter tako tudi razvijali svoje sposobnosti reševanja težav.

Odzivi udeležencev projekta "Od risbe do figure":

»Delavnica se mi je zdela super, nasploh me je navdušila izdelava šahovskih figur. Zelo uporabni so mi bili poslani videoposnetki, da sem si lahko v miru ponovno pogledala, kaj smo naredili in sem ponovila uporabljene funkcije.« KLAVDIJA

»Delavnica je popolnoma prikazala to, kar smo počeli čez mesec, tako da je bila super! Izpeljana odlično in profesionalno z občutkom do ljudi. Gaja, ti pa si res sijajna vodja delavnice.« MARIKA

»Hvala vnaprej za figure, pa tudi na splošno za celotno delavnico.« GREGA

Glede na zelo dober odziv načrtujejo več podobnih delavnic tudi v prihodnje!

Vir in foto: MC Vič, Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37470

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino