Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Apr. 2021

Ustvarjanje zeliščne kozmetike

Mladinskem kulturnem centru Radlje ob Dravi, ki spada pod organizacijo JZ ŠKTM Radlje ob Dravi, so se odločili, da bi radi naredili nekaj za naš zunanji videz. Povezali so se z 27-letno lokalno podjetnico Ireno Tertinek, ki ustvarja naravno kozmetiko Timus.  

Srečanja so potekala tedensko, ob sredah zvečer. Delavnice so bile bogatejše tudi zaradi Irenine mame Marije, ki ji pomaga pri ustvarjanju naravne kozmetike, na srečanjih pa je posredovala veliko uporabnega znanja. Skupni imenovalec vsem je ljubezen do narave, naravnih stvari, nabiranje zelišč in iskanje novega znanja v povezi  z naravo in kozmetiko. Delavnice so potekale preko MS Teamsa, za lažje delo pa je vsaka udeleženka po pošti prejela paket s sestavinami, iz katerih si je izdelala dva mazila, maslo in galenovo mazilo.

Ob vsakem srečanju so udeleženke dobile kratke in zanimive izročke, potekala je tudi izmenjava izkušenj pri izdelovanju naravne kozmetike in nabiranju zelišč. Vsi skupaj so bili nad delavnicami zelo navdušeni in že snujejo načrte za prihodnost, ko bodo lahko delavnice izvedli v prostorih mladinskega centra.

Vir: Mladinski kulturni center Radlje ob Dravi

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

38012

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino