Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Oct. 2018

Utrinki ETM 2018

V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2018, ki je potekal od 16. do 22. septembra, je bilo pestro tudi v mladinskih centrih. Te zanima, kaj so za mlade pripravili v Celjskem mladinskem centru in kaj so mladi počeli v Ljubljani?

Evropski teden mobilnosti v Celjskem mladinskem centru

Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska je organizirala kar 5 dogodkov za različne ciljne skupine: 17. in 19. septembra so organizirali predavanje in pedagoško delavnico za učitelje osnovnih in srednjih šol. 20. septembra so otroci med 6 in 14. letom starosti iskali EU zaklade in spoznavali države članice, izdelali EU zastavo iz listja in se povzpeli vse do Drevesne hiške v Mestnem gozdu v Celju. V petek, 21. septembra, so mimoidoči lahko med 11. in 14. uro preizkusili simulator prevračanja. V soboto med 10. in 14. uro pa so si obiskovalci lahko »spimpali« kolo z nalepkami, izdelali personalizirano ploščico ali preizkusili električna kolesa.

Več 

Zelena kul-tura mlade po Ljubljani fura

Drugo leto zapored, so se akciji Mreže mladinskih centrov Ljubljana "Zelena kul-tura mlade po Ljubljani fura", pridružili tudi Mladi zmaji.

Obiskovalci so se lahko z eno od trajnostnih oblik mobilnosti (peš, kolo, vlak, skiro, rolerji, rolka, bus) odpravili po poteh, ki vodijo iz mladinskih centrov Ljubljane na Rakovnik, na veliko druženje na zunanjih terenih Salezijanskega mladinskega centra Rakovnik. O naštetih oblikah mobilnosti smo obiskovalce informirali v okviru zemljevida Mreže MC LJ na katerem smo označili možne oblike trajnostno naravnanih prevozov med centri.

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

61194

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino