Aktivno državljanstvo / Mladinski dialog

Uvodni dogodek Vsi smo EU

1. 3. 2019 avtor: Mladinska mreža MaMa

Mreža MaMa pričenja s projektom Vsi smo EU. Gre za projekt strukturiranega dialoga (v nadaljevanju: mladinskega dialoga), dialoga med mladimi in odločevalci.

Za Evropsko unijo je leto 2019 posebno leto, ker se bodo v maju ponovno odvijale volitve poslancev v Evropski parlament. Na Mreži MaMa so se odločili, da bomo svoja znanja in izkušnje s področja dialoga mladih v projektu Vsi smo EU nadgradili in jih uporabili za to, da pritegnejo čim več mladih, da se volitev tudi udeležijo.

V prvi polovici leta želijo preko dogodkov mladim predstaviti prednosti Evropske unije in njenih mehanizmov za spodbujanje izobraževanja, zaposlovanja in ostalih prioritet, ki so v preteklih petih letih zaznamovali ustroj EU. V drugi polovici leta pa si želijo, da mladi na podlagi analize prejšnjega mandata in izvedenih volitev, spoznajo svoje novoizvoljene predstavnike v Evropskem parlamentu in jim predlagajo ukrepe, ki bi v prihodnjem mandatu lahko bili izvedljivi in bi pomagali mladim pri njihovem živjenju in osamosvajanju.

Projekt bo obsegal sodelovanje ključnih deležnikov v mladinskem sektorju in širše na področju mladinskega dialoga. 

Ključni cilji projekta so:

Uvodni dogodek projekta se bo odvil v četrtek, 7. marca 2019ob 11. uri ABC HUB-u v BTC City (Letališka 3 (pod Emporiumom), 1000 Ljubljana). 

Mladi boste na dogodku z gostom, blogerjem Ronijem Kordišem (@had), spregovorili o vlogi družbenih omrežij pri politični participaciji in aktivnem državljanstvu mladih, skupaj pa boste skozi razpravo oblikovali predloge za evropske odločevalce in kandidate_ke na prihajajočih volitvah v Evropski parlament, ki jih bodo mladi na dogodkih v okviru projekta Vsi smo EU, predstavili odločevalcem. 

Na dogodek se prijavite preko elektronske prijavnicenajkasneje do srede, 6. marca 2019. Vabljeni!