Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Sep. 2020

V Centru eksperimentov Maribor poletje v znamenju ekologije

Mesec avgust so v Centru eksperimentov Maribor posvetili ekologiji in izvedli več delavnic na tematiko ekologije in ravnanja z odpadki ter ga zaključili z otvoritvijo razstave "Mladi in ekologija".

Razstava, ki je nastala v sodelovanju z mladimi iz Dnevnega centra Pika, Zvezo prijateljev mladine, študenti Univerze v Mariboru in udeleženci počitniških delavnic v Centru eksperimentov Maribor,  med drugim predstavlja  kako izgleda ponovna uporaba odpadnega tekstila, mojstrsko izdelane vrečke iz odpadnega blaga ter mnogo kreativnih izdelkov iz odpadne embalaže, ki lahko popestrijo prostor ali nadomestijo določene komercialne produkte. Razstavljen je tudi atraktiven plakat "Voda je življenje", ki opozarja na pomembnost pitne vode in osvešča o problemu pomanjkanja pitne vode, s katerim se spopada velik del svetovne populacije.

Razstava je na ogled cel mesec september v prostorih Centra eksperimentov Maribor.

Več.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

91523

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino